Mai kedvencünk: a paradicsom

Igen, azt hiszem tényleg sokan szeretjük és nem csak ma. A kislányom például a bokorról, még a napfénytől melegen szereti a legjobban. A kisfiam szerint viszont a paradicsom egyetlen értelmes felhasználási módja a spagettiszósz. Van nagyon jó receptem erre is... de azt majd máskor. Én viszont imádom az illatát is. Igazi friss, nyári illata van. Nem, nem lecsó... bár azt is szeretem. 

1. Pórusösszehúzó 

A tág pórusok a zsíros bőr gyakori kellemetlen velejárói. A paradicsom leve szépen összehúzza őket. Egy evőkanál paradicsomlevet keverjünk össze néhány cseppcitromlével és vigyük fel az arcbőrre. Pár perc után öblítsük le langyos vízzel. 

2. Csökkenti az aknéképződést

Nyomjunk össze villával néhány gerezd vagy egy fél paradicsomot. Az így kapott pürét vigyük fel az arcra. Egy óra hatóidő elteltével mossuk le és krémezzük be arcunkat hidratáló krémmel. Rendszeresen használva csökkenti az aknék képződését. 

3. Csökkenti a bőr zsírosságát

Kombináljuk a paradicsom levet uborkalével és töröljük át vele az arcot. Rendszeres használata csökkenti a faggyúmirigyek termelését. 

4. Frissíti a bőrt

A fáradt, szürke bőrt kitűnően üdíti, frissíti egy kis paradicsom-joghurt keverék. Pakolásként vigyük fel az arcra, majd 20 perc hatóidő elteltével mossuk le langyos vízzel. 

+1 Gyulladáscsökkentő

Családi recepttárunkban szerepel drága Keresztanyám (aki egyébként a világ legjobb és legkedvesebb doktornénije volt) házi módszere különböző bőrgyulladásokra: Párakötés paradicsommal. Ha az embernek szálka ment a kezébe, vagy meggyűlt az ujja, egy szelet paradicsomot rakott rá és bekötötte. Másnapra a seb kifakadt, és a fájdalom megszűnt. (nyílt sebre nem alkalmazható)

Ha a fentieket mind figyelembe vesszük, nem is kérdéses, miért szeretjük a paradicsomot. Különlegességként ajánlom a Nesti Dante paradicsomos natúr szappant, melyben nem csak a poszt legelején említett fantasztikus nyár-illat van meg, hanem a paradicsom hatóanyagként is. Napi használata csökkenti a bőr zsírosodását és frissíti, energizálja testünket.