Utazásnál mivel fürödjön a baba (is)?

Két hónapos kortól nyugodtan használhatunk szappant a baba mosdatásához. Ssaját ikreink a 7. naptól kezdve azzal fürödtek, (de a 2 hónapos kor a hivatalos álláspont.) Miért csak a 7. naptól? Az 5. napon mentünk haza a kórházból, előkaptuk a gyógyszertári fürdetőt, és tettem egy kísérletet vele, egyszerűen gusztustalannak tartottam. Másnap tettem még egy kísérletet, majd elolvastam az összetételt és megállapítottam, hogy egy jó minőségű babaszappan sokkal jobb lesz nekik.

 

Fontos, hogy a kereskedelemben kapható szappanok csak kis hányada alkalmas csecsemők fürdetésére; állati zsíradékból készült, ásványi anyagokat (tartósítók, habzásfokozók, szintetikus színezékek és illatosítók) tartalmazó termékek még a felnőtteknek sem ajánlottak.

 

A nagyüzemi termelés és a hosszú polci állás indokolja az említett adalékok használatát. A széles körben forgalmazott, gyenge minőségű, olcsó szappanokat inkább kerüljük el, keressünk helyettük  olyanokat, (jóval kevesebben vannak) melyek növényi olajokból és zsírokból készülnek és csak természetes segédanyagokat tartalmaznak. Az igényesebb összetételt sajnos a magasabb árak is tükrözik. Így azonban biztosak lehetünk abban, hogy a szappan nem okoz allergiás reakciót. Keressük ezeket a szappanokat bioboltok vagy szakboltok polcain.

 

Hogyan használjuk? Egészen pici babáknál képezzünk habot a kezünkön vagy vízbe áztatott fürdető kendőn, és azzal töröljük át a baba bőrét. Nagyobbacska gyerkőcöknél adjuk a kezükbe a szappant, jó móka a csúszós kézből kiugró szappan és közben a csutakolást is megejthetjük. Ha igazán jó minőségű szappant választunk, nem fog szétázni.

 

A babaszappant természetesen a felnőttek is használhatják:)

 

Fontos szempont lehet még az is, hogy repülős utazásnál a szappant nem kell külön csomagolni, nem folyadék, így a 100 ml-es limitet nem kell figyelni, valamint akárhogy dobálják a bőröndöt, nem törik össze és nem folyik szét.

 

+1 bónusz: szappannal mosni is lehet, így máris kéznél van a bababarát mosószerünk is.

 

A Nesti Dante firenzei szappanmanufaktúra választékában van gazdaságos kiszerelésű, nagyméretű (250 g!) babaszappan, mely háromszor átfőzött, mesterséges adalékoktól mentes textúrával rendelkezik, méz-mandula-és körömvirág illóolajat tartalmaz. Amennyiben még ezt az összetételt is allergénnek tartaná, válassza az “Il Purissimo” terméket, mely a szappan testén kívül semmilyen illatanyagot, mesterséges színezéket, tartósítószert nem foglal magában.