Nesti Dante Immunity - Immunitás és tisztaság

Idén tavasszal a Nesti Dante az idők szavát meghallgatva egy nagyon aktuális újdonsággal lépett a piacra: kézhigiéniai termékcsaláddal.

 

 

Kicsit fellengzősen azt mondhatnánk, hogy a cég már alapításakor is az idők szavát követte: A történet 1945-ben kezdődött, amikor Olaszországban nehéz idők jártak, az emberek a II. világháború után nagyon szegények voltak. Dante Nesti csak egy firenzei kissrác volt, aki egy nap lekéste a hentesnél a húst, mert a macskaköveken elesett a biciklijével. Olyan ágrólszakadtan és szomorúan nézett ki, hogy a hentes megszánta, és adott neki egy darab marhafaggyút azzal, hogy csináljon belőle szappant, mert arra mindig szükségük van az embereknek. Dante így is tett és beleásta magát a szappanfőzés rejtelmeibe. A hentesnek nagyon is igaza volt, és a szappan is sok próbálkozás után jól sikerült. Dante adott belőle a családjának, barátainak és hamarosan azon kapta magát, hogy sorban állnak a barátok barátai is. Hamarosan tudott vásárolni egy darab földet és 1947-ben megalapította a Nesti Dante gyárat. A cég azóta is családi tulajdonban van, a második és harmadik generáció irányításával és aktív munkájával.

 

Mi történt 2020-ban?

 

Van ez a bizonyos vírus (a nevét már mindenki tudja), ami Kínából indult ki és Európában az egyik legnagyobb, de mindenképpen első gócpontja Olaszországban volt. A vírus február közepén jelent meg hivatalosan, és nagyon gyorsan elhatalmasodott előbb Észak-Olaszországban, majd továbbterjedt az egész országra. A hatóságok a megfékezésére gyakorlatilag leállították az egész ország működését. Leállítottak mindent, ami nem létszükséglet. Minden gyártást, termelést, szolgáltatást, kereskedelmet. Ekkor másodjára bizonyult nagyon bölcsnek a firenzei hentes: “szappanra mindig szükségük van az embereknek”. Mert valóban. Két okból is bölcs ez a tanács: 1. Ezt a vírust történetesen éppen a szappan pusztítja el a leghatékonyabban. 2. Mivel a szappan létfontosságú cikk, a Nesti Dante üzemének nem kellett leállnia, így megőrizték az emberek a munkahelyüket, a cég nem ment csődbe.

Olyannyira nem, hogy az új termékek fejlesztésével sem hagytak fel és idén tavasszal rekord számú újdonsággal léptek a piacra. Ezen kívül, ahogy Olaszországban gyakorlatilag minden olyan cég, akinek volt erre alkalmas eszköze, kéztisztító gélt kezdett gyártani. Azután, mivel azért a legjobban mégis a szappanhoz értenek, készítettek hozzá szappant és folyékony szappant is. Természetesen, fertőtlenítőset, kézkímélőt, vegánt, és SLS-menteset.

nesti_immunity.jpg

Nos, a sztori ennyi…

Most minden itt van, a rendelkezésünkre áll, és ahogy az itthoni helyzetet elnézem, még sokáig szükségünk is lesz rá.