Testradír mikroműanyagoktól mentesen

Egy cukor, ami nem ártalmas....

Öko-tudatos vagy, véded a környezetet, de szeretnéd radírozni a testedet? A mikroműanyagokról biztosan hallottál és tudod, hogy mennyire súlyosan károsítják a vizeinket. De a testradír meg annyira fincsi dolog.... Mi a megoldás? A cukros testradír.... 

A testradírok többsége mechanikailag távolítja el az elhalt hámsejteket, ezáltal serkentve bőrünk természetes megújulását. A "hagyományos" testradírok általában pici műanyaggömböcskékkel érik el a csiszoló hatást, viszont ezek a kis gömböcskék annyira picik, hogy átjutnak az összes szennyvízszűrőn és bekerülnek az élővizekbe szennyezve azokat. A natúr kozmetikai márkák a környezetvédelemre gondot fordítva igyekeznek elkerülni a mikroműanyagokat. Testradírokban helyettesíthetik sóval vagy cukorral, ritkábban más természetes rostokkal. A sónak és a cukornak megvan az az előnye, hogy a vízben elolvad, így nem szennyezik a környezetet. A természetes rostok biológiailag lebomlanak, ezért szintén környezetbarát megoldást jelentenek, de figyelj rá, hogy ne kerüljön a lefolyóba, mert könnyen eldugíthatja. 

sugar scrub

 

A cukor csak dörzsöl? 

 

Nem, ennél sokkal többet is tud: A mechanikai dörzsölés hatására feloldja és eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezáltal serkentve az új sejtek keletkezését. A masszírozás hatására javul a bőr vérkeringése, így a lerakódott méreganyagok is könnyebben távoznak. Ezen kívül a cukor a természetes forrása a glikolsavnak, ami az AHA, gyümölcssav leggyakoribb formája. Tadam.... Ugye, milyen érdekes? Az AHA a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatással van, ezáltal simítja a bőrt, felgyorsítja a sejtek életciklusát (cell turnover). A bőr legfelső rétege (stratum corneum) 3-5 hetente teljesen kicserélődik, ezen gyorsítanak a kémiai hámlasztók, mint például az AHA. Így a bőrfelszín egységesebb, simább lesz általa. A cukros testradír így mechanikai és kémiai úton is kifejti áldásos anticellulite hatását. 

 

Hogyan használjuk a testradírt? 

 

A szakértők tanácsa szerint a legjobb, ha a forró víz alatt pár perc alatt felpuhítjuk a bőrt, és utána kezdjük a radírozást. Alkalmazhatunk masszázs mozdulatokat is, melyek bizonyítottan csökkentik a stresszt és a szorongást. A cukros radírok elolvadnak a dörzsölés hatására, így egészen biztosan nem fogunk irritációt okozni a túlzottan hosszú használattal. Testradír használata után használhatunk tusfürdőt vagy szappant is, de ha tusolóradírt használunk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk. 

 

Jó móka az otthoni cukros radír készítés. Ez egy különleges recept: Végy egy maréknyi cukrot, tetszőleges finomságút. Turmixolj vagy facsarj ki egy narancsot, keverd a cukorhoz. Ha igazán ápoló radírt szeretnél, tehetsz hozzá egy kevés finom olajat, pl. avokádó- vagy édesmandula olajat. Már készen is van. 

 

De ha nem akarsz ezzel vesződni, válaszd a Nacomi testradírokat, melyek natúrak, mikroműanyag-mentesek és olyan különleges illatokban is kaphatók, mint az áfonyás sajttorta vagy a kókusz-banán shake, esetleg a napsugaras narancs.