Tabudöntés - A száraz bőrűek kerüljék a kádfürdőzést

Neked is viszket a bőröd már a habfürdő látványára is? Mutatjuk, mi az, amit a bőröd is szeretni fog.

Alap tézis, hogy akinek száraz a bőre, kerülje a hosszan tartó kádban ázást. Pedig ki ne szeretne elmerülni egy kád forró vízben egy jó könyvvel esetleg egy pohár borral? 

Az a jó hír, hogy a száraz bőrűeknek és ekcémásoknak sem kell lemondaniuk ezekről a csodás percekről. 

zab.png

 

Van otthon egy kis zabpehely?

A házi praktikák közül az egyik leghatásosabb a zabos fürdő. Ehhez darálj finom porrá egy csészényi zabpelyhet. Engedj forró vizet, add hozzá a zabpelyhet és keverd össze alaposan. Ha nagyon száraz vagy ekcémás a bőröd, inkább legyen a víz testhőmérsékletű, mert a forró víz irritálhatja. Az elkészült fürdő tejszerű és lágy lesz, a bőrödön kellemes, selymes érzést hagy. Nagyon jól nyugtatja a bőrt, de 10 percnél tovább ázni ebben sem ajánlott. 

Food photo created by evening_tao - www.freepik.com


 

Ismered a történetet Kleopátrával és a szamártejjel? furdotej.png

A történet tényleg ősrégi, és tudjuk, hogy a tej valóban jót tesz a száraz bőrnek. Te is készíthetsz magadnak tejes fürdőt otthon. A szamártej beszerzése kicsit nehézkes, de megteszi a kecsketej vagy a sima tejszín is. Keverj össze 2 csészényi tejszínt vagy kecsketejet 1 csészényi mézzel. Engedj langyos vizet a kádba és kezdd el hozzákeverni a tejes-mézes keveréket. Vigyázz, hogy a víz nem lehet túl forró, mert a tej kicsapódik benne. Lassan, fokozatosan emeld a víz hőmérsékletét a kívánt szintre. 

 

Ha nem akarsz pepecselni, választhatsz egy egyszerűbb megoldást: A Nacomi fürdőtejpor csupa olyan összetevőt tartalmaz, ami gondosan ápolja a száraz bőrt. A szódabikarbona csökkenti az irritációt, a shea vaj, édesmandula olaj és az avokádó olaj úgy táplálja mint a leggazdagabb testvaj. 

Tégy egy maréknyit a fürdővízbe és merülj el Kleopátra szépítő fürdőjében. 

Ráadásként a Nacomi termékek vegánok, állatkísérlet-mentesek, erőszakmentesek és teljesen natúrak. Friss, fiatalos márka fantasztikus illatokkal és innovatív megoldásokkal. 

5902539701937.jpg