Gyereknap a fürdőszobában

Anya-lánya szépségnap a fürdőszobában

Melyik kislány ne szeretné kipróbálni a mama sminkszereit? Vagy testápolóját? Az én 7 éves kislányom ma a parfümömet próbálgatta. 

Anyukaként a túlélésre játszom, így a bennfentes tanácsom az, hogy inkább tegyük együtt, mint tiltsuk meg, mert akkor egyedül, titokban fogja kipróbálni és a környezeti katasztrófa elkerülhetetlen. (szerencsés esetben személyi sérüléssel nem jár, hacsak a saját szívrohamot nem tekintjük, amikor a károkat számba vesszük). Elrettentő példaként álljon itt ez a bejegyzés, amiben leírják, hogy egy parfümériában egy gyerkőc 1.300 USD kárt okozott, amíg felügyelet nélkül garázdálkodott. A gyengébb idegzetűek kedvéért, nem teszem ide a fotót, csak linkelem. Maradjunk annyiban, hogy ami a pinteresten és az instán iszonyú cukinak tűnik, a valóságban inkább egy forgószél pusztítására hasonlít. 

Mother with daughter in bathrobe and towels Free Photo

Felelős szülőként az a kérdés is felmerül, hogy mit használhat egy kisgyerek és mit nem? 

 

Először is szögezzük le: SEMMI szüksége nincs egy kislánynak alapozóra, körömlakkra, arcmaszkra és a testradírra. Ez teljesen egyértelmű. Az ő bőrük, körmük, arcuk, úgy tökéletes, ahogy van. 

De szeretné kipróbálni... mert utánoz, mert utánzással tanul és különben is jó móka együtt. 

Nos, lássuk, mit tehetünk és mit nem: 

 

Smink: 

Először is vannak gyerekeknek készülő sminkszerek, melyeket kifejezetten ilyen célra fejlesztettek ki. Ha nem akarunk erre külön költeni, és natúr sminkeket használunk, szerencsénk van, mert ezeket a termékeket a gyerekek bőre is elviseli. Mégis azt tanácsolom, hogy kerüljétek el a szemhéjtust és a szempillaspirált, de a szemhéjpúdert, pirosítót, rúzst kipróbálhatjátok. 

 

Testápoló, arcmaszk, arcradír, testradír: 

 

  • Testápolót, testvajat használjatok nyugodtan.

 

  • Az arcmaszk már nem ennyire egyértelmű kérdés, egy hidratáló pakolásból baj nem lehet, de értelemszerűen ne használjatok ránctalanító kezelést. Ugyanígy nem javaslom a lehúzható maszkokat sem, mert a kicsik érzékenyebb bőrét megviselheti és könnyen irritáció, kipirosodás lehet a vége.

 

  • Arcradír: inkább NE! A legtöbb arcradír éles szemcséket tartalmaz, amik az érzékeny bőrt kipirosíthatják. Időnként kémiai hámlasztót is tartalmaznak, amelynek az a funkciója, hogy feloldja az elhalt hámsejtek rétegét és megkönnyítse az eltávolításukat. Ha szeretné kipróbálni, válasszatok natúr arcradírt, amiben minél finomabb szemcsék vannak. Például a Nacomi görögdinnyés vagy csokis arcradírja ilyen. A kis gömböcskék el is olvadnak a kezed alatt, így nagyon kíméletesek a bőrhöz. Ráadásul szuper illatuk is van. 

 

  • Testradír: Lehetőleg NE! A natúr testradírok között többféle tipusút találunk, a sósak, kávésak túl erősek a gyerekeknek. A kávésak koffein tartalmuknál fogva erősen kipirosítják a bőrt. Viszont a cukros testradírok bátran használhatók. Általában finomabb szemcséjűek, mint a só alapúak és elolvadnak a dörzsölés hatására, így biztos nem tudunk túl sokat használni belőle. Az én kislányom a Nacomi kókuszos-banános Scrub and Wash testradírjáért rajong. Ezek a fajta tusolóradírok habos állagúak, nagyon könnyűek és finom szemcséjűek. (felnőtteknek ezt a fajtát napi használatra is javasolják enyhe hatása miatt, szemben az erősebb radíroknál, amit hetente 2-3x-nál többször általában nem javasolt használni.). 

 

Daughter putting powder on mothers forehead Free Photo

 

Ha a fenti tanácsokat betartjuk és kellő óvatossággal járunk el, jó kis anya-lánya SPA napot tölthetünk a fürdőszobában. 

fotó: https://www.freepik.com/free-photos-vectors/love, https://www.freepik.com/free-photo/daughter-putting-powder-mothers-forehead_3948417.htm#page=1&query=kids%20skincare&position=18