Cellulit és beach-body

Még nem késő a nyárra készülni!

A statisztikák szerint tavasz végén az internetes keresőkben a hölgyek között a legnépszerűbb kulcsszavak. A cellulitot elűzni, a beach-bodyt elérni szeretnénk. Ki ne szeretne nyárra irigylésre méltó testtel feszíteni a Balatonon? 

Sokan a cellulitisztől szeretnének szabadulni, ezzel kapcsolatban az a jó hír, hogy ez nem érint túl sok hölgyet, ugyanis ez a bőr alsó rétegének, az irhának a gyulladásos állapota. Többnyire bakteriális eredetű és orvosi kezelést igényel. A cellulitiszes bőr meleg, piros és fájdalmas. A cellulit csupán csúnya. 

cellulite2_1.jpg

Nos, miután megállapítottuk, hogy milyen problémánk NINCS, koncentráljunk arra, ami van. 

Cellulit, vagy narancsbőr: A tévhitekkel ellentében nem a túlsúlyosak problémája, sőt nem is igazán függ össze vele. 

Kialakulása öröklött tényezőktől, hormonális faktoroktól, méreganyagok mennyiségétől is függ. A kórosan felhalmozódott nagy méretű zsírsejtek áthatolnak a bőr feszességéért felelős kollagén hálón és okozzák a felszínen az egyenetlenséget. Nem függ a túlsúlytól, mert egészen karcsú nőknek is lehet narancsbőrük. 

Ebből is látszik, hogy a narancsbőr kezelése elég komplex feladat. Olyan csodaszer nem létezik, amit ha rákenünk, beveszünk, ráolvasunk, egy csapásra eltűnik. Több irányból kell megtámadnunk a problémát: 

  • Igyunk sok vizet a méreganyagok lerakódásának megelőzésére, illetve eltávolítására. 
  • Kerüljük az alkoholt és a koffeint, mert ezek vízhajtó hatásúak és ilyen módon elősegítik a méreganyagok lerakódását. 
  • a fokozott vérkeringés és mikrokeringés segít a méreganyagok eltávolításában, így a bőrfelszínen használhatunk olyan készítményeket, amelyek ezt fokozzák. Pl. koffein tartalmú testápolók, radírok használata segít ezen illetve az adott terület masszírozása is. 

cellulite.jpg