Biztonságos a házhozszállítás?

box-3887621_640_1.jpg

Image by bluebudgie from Pixabay

 

A jelenlegi járványos helyzetben a legbiztonságosabb módszer a bevásárlásra a házhozszállítás. 

Mivel a betegség cseppfertőzéssel terjed, legfontosabb, hogy a tömeget kerüljük, hogy ne köhögjenek, tüsszögjenek ránk. Elsősorban így kaphatjuk el a betegséget. 

Mivel személyes kontakttal is terjed a betegség, javasolják, hogy kerüljük a kézfogást. Így a házhozszállítást a legbiztonságosabbá úgy tehetjük a futár és a saját magunk számára is, ha kerüljük a kézből kézbe adást, a futárnál való fizetést. Javasoljuk, hogy használjátok a webshopok online fizetési felületeit. Mi a Barion biztonságos rendszerét használjuk. Ennél a rendszernél mi nem kapjuk meg a kártya adatokat, csak a fizetés tényéről értesülünk. 

Ha a csomag ki van fizetve, a futár leteheti a csomagot a kapuban, vagy ajtóban, így nem kell kapcsolatba kerülnünk vele, amivel biztonságosabbá tehetjük az Ő munkáját is. 

Karton felületeken a vírus elméletileg 24 órán át életképes, így ha nagyon biztosra akarsz menni, hagyd az ajtó előtt, vagy a teraszon egy napig, így - ha egyáltalán rákerült valami - biztosan elpusztul. Másik megoldásként töröld át a külső dobozt hypos ronggyal, vagy 70%-os alkohollal. A doboz belsejében lévő termékek egészen biztosan nem tartalmazhatnak már élő vírusokat, mert még a leggyorsabb szállítás esetén is eltelik 24 óra a csomagolás és a házhozszállítás között.